Tryck broschyr

Att göra en egen broschyr behöver inte vara särskilt svårt om man är lite kreativt lagd. Jag har arbetat några år som grafisk designer och det finns väldigt många avancerade program för att göra egen design. InDesign är ett fantastiskt verktyg för att göra egna designer till exempelvis marknadsföring på Facebook, Instagram eller varför inte ett tryckblad? Du kan designa dina egna trycksaker men tryck broschyr gör du bäst hos ett tryckeri så det blir proffsigt gjort med rätt papper och så vidare. Eftersom jag själv bor i storstaden så finns det många olika tryckerier att välja bland och det är bra att kunna variera om det är något jag behöver ha tryckt omgående. Det är alltid något av tryckerierna som har tid.

Broschyr i Canva

Om du är nybörjare inom marknadsföring eller grafisk design men vill göra egna snygga inlägg och broschyrer så finns det ett program som heter Canva. Där har du mängder med mallar och olika typer av inlägg att välja mellan, det passar i princip vilken typ av företag som helst. Eftersom det är mallar så kan du själv ändra i dom nästan hur du vill. Du kan få tips på utseende och sedan byta ut till exempel ett foto mot ett annat mer passande foto för ditt företag. Det går att göra hur mycket som helst med hjälp av Canva, det finns både en gratisversion där du kan testa vad du behöver samt en premiumversion för under hundralappen i månaden. Då får du tillgång till allt!

Egna broschyrer

Att göra egna broschyrer i Canva är superenkelt om man jämför med att skapa något eget i InDesign då InDesign tar ett bra tag att lära sig hur det fungerar. I Canva kan du i princip omgående börja att designa din egen broschyr och andra egna trycksaker.

 

Kommentarer är stängda.