En sund inomhusmiljö med mekaniskt ventilerade golv

Har du någon gång hört talas om mekaniskt ventilerade golv? Det hade i alla fall inte jag gjort förrän vi kom i kontakt med ett företag i samband med vårt husbygge för lite mer än ett år sedan. Det är ju sedan gammalt att det är otroligt viktigt att man säkrar huset mot fukt så att det inte uppstår några fukt och mögelskador. Detta är även viktigt för att man skall få en god och sund inomhusmiljö. Viktigt för oss i samband med byggnationen var även att se till att vi skaffade oss de bästa förutsättningarna för att få någorlunda varma golv där det inte läcker igenom och drar alltför mycket kall luft, även om detta är vanligast i lite äldre hus.

Mekaniskt ventilerade golv förebygger mögel och fuktskador i golvkonstruktionen

Mekaniskt ventilerade golv är kort och gott en undergolvsventilation som är mekanisk och förhindrar att det uppkommer mögel och fukt i golvkonstruktionen helt enkelt. Golvet blir även både varmare och behagligare då det fungerar som så att varm rumsluft förs ner under själva fuktspärrsmattan. Nu har vi bott i huset i lite mer än ett år och jag måste säga att vi är otroligt nöjda med resultatet och med vårt val att installera detta.

Effektivt mot att stänga ute farliga gaser som radon

En annan stor fördel med mekaniskt ventilerade golv är att det även effektivt hindrar farliga gaser och ångor, som exempelvis den vanliga radongasen, mot att ta sig ut i själva rumsluften. Visst vore det skönt att kunna slippa oroa sig för det? Är det så att du skall bygga nytt, bygga ut eller kanske renovera så tycker jag verkligen att ni skall kontakta ett företag för att få höra mer om mekaniskt ventilerade golv. Ni kommer inte att bli besvikna.