Kängor till barn

Nu kommer snart den där höstliga tiden med antingen väldigt vackert sensommarväder eller bara hällregn. Det enda positiva med regn är väl möjligtvis att svampen växer som bara den i skogarna. Ni förstår nog att jag gillar att plocka svamp. Men det är också den där tiden när barnen ska börja skolan. Har du mindre barn så är det snart ett jagande efter skolmaterial, regnkläder, overaller och gummistövlar eller kängor till barn. Jag minns själv när mitt barn var litet vilket, ursäkta mig, helvete det var att hitta något som passade. Kom man aningen lite för sent för att man inte riktigt var i form att ge sig ut och jaga kläder, så var det slut för säsongen.

Krångligt med skor & kängor till barn

Att handla skor överlag till ett mindre barn är ju faktiskt ingen större hit. För det första kanske du tvingas att vandra mellan butikerna om du precis som jag alltid är försent ute och bara det gör att ditt barn blir motvalls och grinig. När du väl har hittat en upplaga med vinterkängor och höststövlar, då ska du få ditt barn att prova dom också. Just det där med att prova stövlar och kängor vill jag minnas (eller helst förtränga) var extra jobbigt. Inga barn tycker väl det är kul att hoppa i och ur en massa stövlar som kanske trycker och klämmer eller bara är fula (enligt ditt barn). Det kanske inte finns de där vita stövlarna med nyckelpigor på, då går det inte lika bra med ett par blå med prickar.

Vattentäta kängor

Sedan var det det där med regnet. Det förbaskade regnet, som innebär att allting som barnet har på sig på fritids är dyngsurt när ni ska åka hem. Om du som förälder inte har köpt flera upplagor av vattentäta kängor och stövlar, regnkläder (minst tre uppsättningar), regnhattar, regnvantar (finns det ens?) och inte minst ombytet som barnet ska ha efter att dom varit ute eftersom inga regnkläder eller kängor håller tätt.